Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Πως διακρίνονται όσοι υποφέρουν από ακάθαρτα πνεύματα?

έρευνα:φιλιώ. 
υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από συμπτώματα της δαιμονο-κατάληψης, όπως μια φυσική εξασθένιση που δεν μπορεί να αποδοθεί σε πραγματικό φυσιολογικό πρόβλημα, αλλαγή της προσωπικότητας όπως μεγάλη κατάθλιψη ή επιθετικότητα, υπερφυσική δύναμη, αδιαφορία για σεμνότητα ή «νορμάλ» κοινωνική συμπεριφορά, και ίσως ικανότητα να δίνει πληροφορίες που δεν είναι φυσικό να γνωρίζει. Είναι σημαντικό να προσέξουμε ότι σχεδόν όλα, αν όχι όλα, αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να έχουν άλλη εξήγηση, ώστε να μην θεωρούμε ότι κάθε άτομο με κατάθλιψη ή επιληψία είναι δαιμονο-κατειλημμένο. Από την άλλη, νομίζω ότι στο δυτικό πολιτισμό μας, πιθανόν δεν παίρνουμε αρκετά σοβαρά την δαιμονική επιρροή στη ζωή των ανθρώπων.Α άγιος Παϊσιος:


Εκτός από αυτά τα φυσικά και συναισθηματικά συμπτώματα, πρέπει κανείς να κοιτάξει στα πνευματικά χαρακτηριστικά αν δείχνουν δαιμονική επιρροή. Αυτά μπορεί να είναι άρνηση για συγχώρεση (Β` Κορινθίους 2:10-11) και πίστη και διάδοση ψεύτικων διδασκαλιών, ειδικά όσον αφορά το πρόσωπο του Ιησού Χριστού και το έργο της εξιλέωσης (Β` Κορινθίους 11:3-4,13-15, Α` Τιμόθεο 4:1-5, Α` Ιωάννη 4:1-3). Δεν μας έχουν πει ακριβώς πώς κάποιος ανοίγει τον εαυτό του για κατάληψη. Αν η περίπτωση του Ιούδα είναι αντιπροσωπευτική, άνοιξε την καρδιά του στο κακό (στην περίπτωσή του με την απληστία – Κατά Ιωάννη 12:6). Έτσι είναι δυνατόν αν κάποιος επιτρέψει στην καρδιά του να ελέγχεται από αμαρτωλές συνήθειες… γίνεται μια πρόσκληση σε ένα δαιμόνιο να έρθει. Από ιεραποστολική εμπειρία, η δαιμονοκατάληψη φαίνεται να έχει σχέση με τη λατρεία ειδώλων και την κατοχή αποκρυφιστικών αντικειμένων. Η Αγία Γραφή επανειλημμένα συσχετίζει τη λατρεία των ειδώλων με την έμπρακτη λατρεία των δαιμόνων (Λευιτικό 17:7, Δευτερονόμιο 32:17, Ψαλμός 106:37, Α` Κορινθίους 10:20), έτσι δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει ότι ανάμειξη σε τέτοιες θρησκείες και πρακτικές μπορούν να οδηγήσουν σε δαιμονοκατάληψη.Α γιος Παϊσιος:


- Γέροντα, πώς μπορεί κανείς νά καταλάβη άν κάποιος είναι δαιμονισμένος και όχι ψυχοπαθής;

- Αυτό και ένας απλός γιατρός, ευλαβής, μπορεί νά τό καταλάβη. Όσοι πάσχουν άπό δαιμόνιο, όταν πλησιάσουν σέ κάτι ιερό, τινάζονται. Έτσι φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχουν δαιμόνιο. Λίγο αγιασμό άν τούς δώσης ή μέ άγιο Λείψανο άν τούς σταύρωσης, αντιδρούν, επειδή στρυμώχνονται μέσα τους τά δαιμόνια, ένώ, άν έχουν ψυχοπάθεια, δέν αντιδρούν καθόλου. Ακόμη κάί επάνω σου άν έχης έναν σταυρό και τούς πλησίασης, ανησυχούν, ταράζονται. Κάποτε σέ μιά αγρυπνία στο Αγιον Όρος μού είπαν οί πατέρες ότι έχουν τόν λογισμό πώς κάποιος λαϊκός πού ήταν εκεί είχε δαιμόνιο. Κάθησα στο διπλανό στασίδι και ακούμπησα επάνω του τόν σταυρό μου πού έχει Τίμιο Ξύλο. Τινάχθηκε επάνω σηκώθηκε καί πήγε στήν άλλη μεριά. Όταν έφυγε λίγο ό κόσμος, πήγα μέ τρόπο δίπλα του. Πάλι τά ίδια. Κατάλαβα ότι πράγματι είχε δαιμόνιο.
- Όταν μιλάη ό διάβολος, τά χείλη δέν κινούνται κανονικά κινούνται σάν μηχανή. Ένώ, όταν μιλάη ό άνθρωπος, κινοϋνται φυσιολογικά.Αρρώστιες και διαταραχές που δημιουργούνται από δαίμονες: Το Λουκάς 9:39 περιγράφει ξεκάθαρα μία περίπτωση επιληψίας που προκλήθηκε από ένα δαίμονα. Το Λουκάς 11:14 καταγράφει ένα άτομο που δεν μπορούσε να μιλήσει εξαιτίας ενός ενοικούντα δαίμονα. Το Λουκάς 13:10-13 περιγράφει μια γυναίκα που δεν μπορούσε να ισιώσει την πλάτη της, για σχεδόν δύο δεκαετίες, εξαιτίας ενός δαιμονικού πνεύματος. Συμπτώματα δαιμονισμού: ανεξέλεγκτο βρίσιμο, υπερβολική φυσική δύναμη, απροσδόκητα υψηλό IQ, έντονα αρνητικά αντίδραση όταν προφέρεται το όνομα του Ιησού, πολλαπλές προσωπικότητες, υπερβολικός φόβος στην παρουσία Χριστιανών, βίαιη συμπεριφορά, επίδειξη παραφυσικών ικανοτήτων, έντονη κατάθλιψη, κ.λπ.· Συμπτώματα δυνάστευσης: αφύσικος και παράλογος φόβος, άγχος και μοναξιά, έλλειψη στόχων, κατάθλιψη, έλλειψη ικανότητας λογικής αιτιολόγησης, αναζήτηση δύναμης και ελέγχου κ.Δραστηριότητες όπως η φιλική στάση, τα ραντεβού ή η σεξουαλική επαφή με έναν δαιμονισμένο ή άτομο που δυναστεύεται, το να παίζεις με τους πίνακες Ouija, να διαβάζεις επιστημονική φαντασία, να βλέπεις σαπουνόπερες, να βλέπεις πορνογραφικό υλικόραστηριότητες όπως: ακραίες περιπτώσεις σεξουαλικής ακολασίας, η απειθαρχία· η βλασφημία, το να κάνεις τεστ ESP ή άλλων παραφυσικών ικανοτήτων, η ανάμιξη στην αστρολογία, το να πηγαίνεις σε μάντεις, να κατέχεις ή να χρησιμοποιείς αποκρυφιστικά φυλακτά ταλισμαν  μουσική κ.λ.π.Πιστεύεται ότι οι δαίμονες βλάπτουν με ένα-δυο τρόπους τα θύματά τους: Μπορούν να προκαλέσουν μια ψύχωση, κατά την οποία ο δαίμονας γεμίζει το μυαλό του θύματός του με κακές σκέψεις. Η δεύτερη είναι η δαιμονοληψία, κατά την οποία ο διάβολος καταλαμβάνει την εξού σία του ανθρώπινου σώματος.Ο σκοπός του Σατανά και των δαιμόνων του είναι η αιώνια καταδίκη των ψυχών όσων το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων για να απορρίψουν τη σωτηρία του Ιησού Χριστού και να είναι καταραμένοι για πάντα στην τιμωρία της κόλασης." Παραθέτει έναν αριθμό συμπεριφορών και δράσεων..... παράλογο κλέψιμο καταστημάτων,ομοφυλικο σεξ,αυτοκτονιες,απο φιλική επαφή,η από παρέα με δαιμονισμένοι ,αστρολόγοι,παραψυχολογοι,ψυχικες ασθένειες,σχιζοφρενοια,φυσικες ασθένειες,εντονη ερωτική έλξη ,..κλ.π.Ο Η θεραπεία ξεκινά με την ορθόδοξη εκκλησία και τα ιερά μυστήρια της... Κύριε Ιησου χριστε ελέησον ημάς.... Αμήν... οι δαίμονες μπορούν να καταλάβουν ότι έχει εγκέφαλο...από ένα κοτόπουλο,εναν άνθρωπο  και κομπιούτερ..! πηγές:http://www.esoterica.gr/articles/religion/satan3/satan3.htm
http://www.orthodoxos.com.gr/phpBB3/viewtopic.php?t=2381
https://www.gotquestions.org/Greek/Greek-demon-possession.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΡΟΦΗΤΕΊΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΕΑΤΟΥΣ ΑΣΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΦΑΡΑΓΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΆΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.

Ερευνα άρθρου:filio xarisopoulou ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΡΟΦΗΤΕΊΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΕΑΤΟΥΣ ΑΣΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΦΑΡΑΓΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΆΓΙΟ...