Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΟΙΝΟΣ ΕΥΦΡΑΙΝΕΙ ΚΑΡΔΙΑΝ......

έρευνα:φιλιώ.Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΡΑΣΙ ΚΟΚΚΙΝΟ

Το κρασί αποτελεούσε ανέκαθεν μια από τις απολαύσεις της ζωής, παρότι  η υπέρβαση του μέτρου στην κατανάλωση είχε αρνητικές συνέπειες στην υγεία του χρήστη, όσο και κοινωνικές.
Πολλές μελέτες ισχυρίζονται ότι το κρασί κύρια το κόκκινο εμπεριέχει ευεργετικές ιδιότητες (αγγειοδιαστολή, αντιφλεγμονώδη δράση, αντικαρκινική, αντιμικροβιακή, αντιοξειδωτική και αντιθρομβωτική, αλλά και καρδιοπροστατευτική).
Μελέτες προερχόμενες από διάφορες χώρες ανέδειξαν την παράμετρο ότι συγκρίνοντας ανθρώπους που έκαναν περιστασιακή μέτρια κατανάλωση κρασιού με αυτούς που απείχαν, οι πρώτοι παρουσίαζαν στατιστικά σημαντική μείωση στα καρδιαγγειακά προβλήματα. Ως μέτρια κατανάλωση κρασιού ορίζουμε τα 1-2 ποτήρια την ημέρα. Αντίθετα η κατανάλωση >5 ποτηριών ημερησίως αυξάνει τα τριγλυκερίδια του ορού και συνοδεύεται από υψηλή καρδιαγγειακή θνησιμότητα, πέραν των συνεπειών στην ηπατική λειτουργία, την αύξηση του σωματικού βάρους και την υπέρταση.
Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που εμπεριέχονται στο κόκκινο κρασί (πολυφαινόλες, ρεσβερσατρόλη, σαλικυλικά) μειώνουν  τα επίπεδα τριγλυκεριδίων, αυξάνουν την καλή χοληστερόλη και εμποδίζουν το σχηματισμό θρόμβων, με την προϋπόθεση της μευτριασμένης κατανάλωσης. 
Οι συστάσεις σε όσους πίνουν επί καθημερινής βάσεως είναι η κατανάλωση οίνου να μην υπερβαίνει το 1 ποτήρι για τις γυναίκες και τα 2 για τους άντρες. Η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύεται αν συγχορηγούνται αντιισταμινικά ή ηρεμιστικά χάπια. Βέβαια, οι έγκυες και οι θηλάζουσες γυναίκες πρέπει να έχουν μεγαλύτερη φειδώ στην κατανάλωση αλκοόλ. Επιπλέον, καλό θα ήταν να αποφεύγει την κατανάλωση αλκοόλ όποιος σκοπεύει να οδηγήσει τις νυχτερινές ώρες, οπότε σε συνέργεια με την κόπωση που φυσικά νιώθει κανείς εκέινες τις ώρες, χαλαρώνουν τα αντανακλαστικά και αυξάνεται η πιθανότητα ατυχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΡΟΦΗΤΕΊΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΕΑΤΟΥΣ ΑΣΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΦΑΡΑΓΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΆΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.

Ερευνα άρθρου:filio xarisopoulou ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΡΟΦΗΤΕΊΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΕΑΤΟΥΣ ΑΣΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΦΑΡΑΓΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΆΓΙΟ...