Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Ο στυλοβάτης των ουρανίων Δυνάμεων

Έρευνα άρθρου: Το νόημα της ζωής🌹

Ο στυλοβάτης των ουρανίων Δυνάμεων

Την ώρα της μεγάλης αναταραχής και της μεγάλης σύγχυσης, όπου οι άγγελοι βρέθηκαν σε δίλλημα,  βλέποντας τον Εωσφόρο και τους οπαδούς του σε ανταρσία. Την ώρα που άνοιξε μέγα χάσμα στον ουρανό από όπου έπεφταν οι αποστάτες άγγελοι που θέλησαν να ακολουθήσουν τον αρχηγός τους, την ώρα εκείνη, βλέποντας ο Μέγας Μιχαήλ την καταστροφή που επερχόταν, στάθηκε δυναμικά και αποφασιστικά στο κέντρο της σύναξης των αγγέλων και είπε αυτό που  ακούμε στην Θεία Λειτουργία: Στώμεν καλώς, στώμεν ευλαβώς, στώμεν μετά φόβου Θεού πίστεως…
Κι έτσι σταμάτησε η κατρακύλα των αγγέλων προς την άβυσσο, και σταθεροποιήθηκαν στην παράταξη του Πλάστη τους ψάλλοντας αμέσως το «Άγιος  Άγιος, Άγιος  Κύριος Σαβαώθ, πλήρης ο ουρανός και η γη της δόξης Σου».

Ένα ολόκληρο τάγμα ξέπεσε προς τα κάτω. Κι όσο απομακρύνονταν οι άγγελοι, τόσο έφευγε από πάνω τους το φώς και η δόξα μέσα στην οποία βρισκόντουσαν έως τότε στον Παράδεισο, κοντά στον Δεσπότη Χριστό. Όλο έπεφταν κι έπεφταν και φεύγοντας η φωτεινή δόξα από πάνω τους κατήντησαν κατάμαυροι και δίσμορφοι, σωστά τέρατα της κόλασης. 
Όσο κι ο χριστιανός απομακρύνεται από τον Κύριο του Φωτός και της Ζωής, τόσο χάνει η ψυχή του την εσωτερική λάμψη, ώστε στο τέλος το δράμα της απομάκρυνσης  και της αποστασίας, φαίνεται και στο πρόσωπό του, και στην όλη βιωτή του που γεμίζει με παραβάσεις του Νόμου του Θεού, με αμαρτίες. 
Λοιπόν, «στώμεν καλώς» αγαπητοί μου, αν θέλουμε να ζήσουμε μια ζωή χαράς εδώ στη γή, και απέραντης ευδαιμονίας στην Καινή Γή, στην οποία ευελπιστούμε όλοι μας να βρεθούμε.

Γράφει η Βασιλική Πασβαντίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.

ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΡΟΦΗΤΕΊΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΕΑΤΟΥΣ ΑΣΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΦΑΡΑΓΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΆΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.

Ερευνα άρθρου:filio xarisopoulou ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΡΟΦΗΤΕΊΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΕΑΤΟΥΣ ΑΣΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΦΑΡΑΓΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΆΓΙΟ...